Maxalto

Dit modern klassieke merk is in 1975 opgericht door Alra & Tobia Scharpa. Het complete assortiment vol van “nieuwe klassieke” meubels dat zich onderscheidt door uitstekende afwerking, kostbare materialen en verfijnde details. Maxalto verklaart de waarde van “made in Italy” met onmiskenbare tijdloze elegantie.

Maxalto Breda

Vanaf juni 2018 is de Flagship Store van Arclinea, B&B Italia en Maxalto geopend in Breda. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten, met oog voor detail en alleen de beste materialen zorgen wij ervoor dat uw ideale droomkeuken en interieur gerealiseerd wordt.

In onze showroom zijn verschillende opstellingen van Maxalto meubels te zien. De interieuradviseurs van Arclinea Breda zijn echte vakmensen en kunnen u van deskundig advies voorzien.

Wij ontvangen u graag in onze showroom met een Italiaanse kop koffie, of een glas wijn.

Freeke Hamelijnck

Sinds 2018 is Freeke Hamelijnck de trotse eigenaresse van Arclinea Breda, dat ook de merken B&B Italia en Maxalto voert. Haar voorliefde voor mooie producten en kwalitatief hoogwaardig design heeft ervoor gezorgd dat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Als voormalig apotheker en als rasechte en ervaren onderneemster, hebben precisie en kwaliteit voor haar de hoogste prioriteit. Freeke helpt haar klanten bij het creëren van een Italiaanse design-woonsfeer waarin ze zich thuis voelen.

Collectie

2a17d054-7017-4ce0-b19b-e088d1ba926e

Otium 2018, Maxalto

Otium is een nieuw zitsysteem dat opvalt door zijn hedendaags klassieke stijl, royale afmetingen en grote comfort. Het is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en twee zitdieptes. Deze modulaire lijn biedt vele lineaire en hoekopstellingen, ook met eindelementen met ottomans. Heel opvallend zijn details als de taps toelopende armleuningen als ook de fraaie kunstleren contouren van de armleuningen en de zit en rug kussens. De basis is een metalen profiel in zwart chroom of brons-nikkel.

Recipio

Recipio, dat een bijproduct is toen een tafel als nachtkastje werd ontworpen, bestaat vandaag de dag als een collectie met een console, een serie ronde en rechthoekige multipurpose tafels, een schrijftafel met lade en een eettafel in twee maten, verkrijgbaar in grijs eiken, geborsteld licht eiken of geborsteld zwart eiken. Alle elementen hebben een bak-vormig blad dat op een dienblad met opstaande rand lijkt. Recipio is verkrijgbaar in de schellak afwerking in zwart, rood en soia.

Alcor

Deze opbergkasten kunnen alle wensen op dit gebied op een elegante wijze oplossen, of het nu in een woonkamer, hal of een kantoor is. Ze zijn verkrijgbaar met dubbele deuren, klapdeuren of in een open versie. Het eenvoudige, tijdloze design is gecombineerd met hoogwaardige rode en zwarte Franse lak, waardoor het Oosters aandoet. Het toont de expertise en vakmanschap van Maxalto.

foto xilos showroom

Febo

Febo heeft behalve sofa’s, armstoelen, chaise longue en bedden, ook stoelen. Er zijn drie varianten: de eerste heeft klassieke en zeer comfortabele afmetingen, de tweede is 6 cm minder hoog om  gecombineerd te kunnen worden met de theetafels, en de derde heeft een hoge rugleuning en een omhullende belijning. Alle stoelen zijn verkrijgbaar ofwel geheel bekleed met hetzelfde (stoffen of leren) materiaal en met een prominente festonsteek, of met de poten in grijs eiken, geborsteld licht eiken, geborsteld zwart eiken of gerookt, gebeitst eiken.

Prachtige Italiaanse elegantie

Harmonie en balans te midden van iconische stukken en aangepaste moderne inrichting. De collectie, geïntroduceerd in 1975 en tegenwoordig gecoördineerd door Antonio Citterio, toont de unieke stijl en de verfijnde interieurs.
“Toen ik de Maxalto-collectie ontwierp, nam ik als thema de bourgeois ruimte, precies zoals die bedoeld was in de traditie van de afgelopen eeuw,” zegt Antonio Citterio. “Daarbij heeft ieder meubel een eigen functie en brengt zo een ode aan die sterke en bemoedigende  traditie.”

Antonio Citterio’s research naar moderne inrichtingen leunt op vormen die doen denken aan de romantiek van het Franse design tussen de eerste en tweede wereldoorlog. Zo zijn  Maxalto’s toonaangevende stijlkenmerken voor interieurinrichting geboren. Elk object/meubel/alles heeft een eigen plaats.
Vijf verschillende collecties kunnen ingezet worden door de onderlinge consistentie in het design. Voor liefhebbers van hedendaags design, gericht op traditie. (of: waarbij traditie centraal staat) Zonder afstand te doen van suggestieve geavanceerde/verfijnde ideeën.

Contact