B&B Italia

In ruim 40 jaar is B&B Italia uitgegroeid tot een toonaangevend meubelmerk dat garant staat voor zijn innovatie, details en design. De ontwerpen van B&B Italia worden gemaakt door ‘s werelds beste ontwerpers zoals Antonio Citterio, Naoto Fukasawa, en Patricia Urquiola.

B&B Italia Breda

Vanaf juni 2018 is de Flagship Store van Arclinea, B&B Italia en Maxalto geopend in Breda. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten, met oog voor detail en alleen de beste materialen zorgen wij ervoor dat uw ideale droomkeuken en interieur gerealiseerd wordt.

In onze showroom zijn verschillende opstellingen van B&B Italia meubels te zien. De interieuradviseurs van Arclinea Breda zijn echte vakmensen en kunnen u van deskundig advies voorzien.

Wij ontvangen u graag in onze showroom met een Italiaanse kop koffie, of een glas wijn.

Freeke Hamelijnck

Sinds 2018 is Freeke Hamelijnck de trotse eigenaresse van Arclinea Breda, dat ook de merken B&B Italia en Maxalto voert. Haar voorliefde voor mooie producten en kwalitatief hoogwaardig design heeft ervoor gezorgd dat ze van haar hobby haar werk heeft gemaakt. Als voormalig apotheker en als rasechte en ervaren onderneemster, hebben precisie en kwaliteit voor haar de hoogste prioriteit. Freeke helpt haar klanten bij het creëren van een Italiaanse design-woonsfeer waarin ze zich thuis voelen.

Collectie

set 1 header

Charles

Charles is een hommage aan het design van de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. De naam verwijst naar Charles Eames, de Amerikaanse ontwerper, architect en filmregisseur die altijd volhield dat “The details are not the details;” details zijn juist de elementen die het design betekenisvol maken. Charles Eames’ concept is voldoende om het verhaal van deze sofa, B&B Italia’s langst en bestverkopende product, te vertellen. De kracht van dit design zit in de details: de aluminium poten in een omgekeerde L-vorm met daarop de strakke elegantie van de sofabodem geven dit meubel een tijdloze en lichte aanblik. Als toonaangevend ontwerp van de hedendaagse lifestyle is dit model een referentiemeubel geworden binnen de designwereld. Essentieel voor het lichte karakter is het accent dat de aluminium gegoten poten geven; Charles is daardoor een sofa met een onmiskenbare hedendaagse look, een product van grote vorm elegantie die de huidige tijd en modes overstijgt. Het ruimtelijke concept achter het project door Antonio Citterio is innovatief doordat het systeem gebruikt kan worden om nieuwe composities te maken, bijvoorbeeld met een twee- of driezitsofa, sofa’s met een chaise longue toevoeging en/of een hoeksofa. De lijn bevat ook een brede collectie modulaire elementen om in ieders inrichtingsbehoefte te kunnen voorzien, incluis uw persoonlijke wens voor comfort.
Design: Antonio Citterio

Fat-Fat

Het thema van deze set van drie bijzettafels is het dienblad. De tafel, in wit, zwart of koper, is oogt heel licht door het stalen frame. Ze zijn stapelbaar. Een vierde model, lichter dan de andere modellen, heeft een zeer geschikt oppervlak voor bij een sofa.
Design: Patricia Urquiola

Madison

Met ovalen, ronde en rechthoekige afschuining in oversized groottes (diameter 142 cm en 161,5 x 84 cm) om verticaal danwel horizontaal aan de muren te hangen; Monica Armani’s spiegels creëren een spel met reflecties en licht in de ruimtes. Bijzondere aandacht is gegeven aan het design van het frame, dat door Baydur® (hoge dichtheid polyurethaan) is gemaakt en nikkel-brons is geschilderd bij een grijze spiegel en roze-brons bij een bronzen spiegel.
Design: Monica Armani

set 2 header

Diesis

Net als de sofa is de bijzettafel een evergreen, een tijdloos meubel door zijn gegoten aluminium dragers. Er zijn drie versies; twee met indrukwekkende afmetingen en een derde, lichtere variant. Deze laatste heeft twee tafelbladen: het bovenblad is transparant geslepen glas en het onderblad is met leer bekleed.
Design: Antonio Citterio en Paolo Nava

Eileen

Tafel en console zijn klassiekers door hun veelzijdigheid; hout of lak, zoals gewenst. De elegantie van het afgeronde bovenblad en het krachtige profiel van de basis met zijn kruisvormig motief zijn de expressie van verfijnde esthetiek. Deze zijn ideaal om te combineren met andere meubels.

Bijzettafel 2003:

Dit zijn multipurpose tafels met een of twee tafelbladen in verschillende hoogtes. Ze hebben een verfijnd, speels karakter, afhankelijk van de afwerking. Er zijn veel grafisch sterke combinaties van tafelblad en frames: het tafelblad kan in marmer, hout, glas en lak en het onderstel kan in chroom of vernis, zelfs gekleurd. Die verscheidenheid aan invulling maakt de tafel tot een ideale keuze in vele settings of deze nu strak is, of dynamisch.
Design: Antonio Citterio

Frank

De Frank collectie heeft ook bijzettafels in staal. Er is een uitgebreid aanbod aan afwerkingsmogelijkheden in neutrale en levendige kleuren. De assymetrische positie van de verticale elementen in de basis maakt het mogelijk om de tafel heel dicht bij de zitting te trekken.
Design: Antonio Citterio

Metropolitan

Het kenmerk van deze elegane en comfortabele, draaibare fauteuil is dat de zitting vloeiend overgaat in de armleuningen. Als basis kan gekozen worden uit een kruisvoetonderstel of een draaischijf. Er zijn twee soorten; een kleinere fauteuil en een grotere, die ook een hoofdstuen heeft en een bijpassende voetenbank.
Design: Jeffrey Bernet

Richard

Richard is een systeem voor zitmeubels dat zich onderscheidt door een evenwichtig hedendaags design met klassieke verwijzingen. Het modulaire thema wordt opgebouwd met 76 elementen in twee dieptes; 93 cm in een meer formele en begrensde omgeving en 123 cm in grotere composities en een meer informele setting. De enorme flexibiliteit van het systeem en het gemak waarmee de verschillende elementen kunnen worden samengebracht maakt de meest uiteenlopende configuraties in de leefruimte mogelijk. Met stoelen, banken, voetenbanken en chaise-longues kan een formele maar ook meer relaxte sfeer gecreëerd worden.

Om de wensen van de klant goed in te vullen, is er een ruim assortiment aan bekleding. Er zijn stofferingen in bijpassende en contrasterende profielen en er is leer, met profielen van hetzelfde leer. Verder zijn er monochromatische en contrasterende mogelijkheden. De structuur van de stoel krijgt nadruk door een metalen profiel als basis, die ofwel zwart is gespoten, ofwel tinkleurig is. Optioneel zijn de comfortabele kussens; deze zijn verkrijgbaar in vier maten 65×50 cm, 48×48 cm, 55×30 cm, 38×38 cm.
Design: Antonio Citterio

set 3 Header

Husk

Husk weet met deze warme en comfortabele bank het constructie proces van een sofa om te keren; de structuur is namelijk gevormd met zachtere, flexibele delen. Husk is verkrijgbaar in twee maten. Beide Husks hebben kussens en een diepe zitting, maar bij de kortere versie loopt de zitting door in de rugleuning, terwijl bij de langere versie deze twee componenten gescheiden zijn. Het zeer ruime volume is lichter gemaakt door verschillende afwerkingen van de ondersteunende componenten. De donzen kussens garanderen een maximum aan comfort. Elegant en casual tegelijk verandert de aanblik, of het nu bekleed is in een effen kleur of met een melange aan stoffen. Je zit niet op een Husk, je zit erin; de omhelzing van de stoel verwelkomt je, terwijl je het contact met je omgeving nooit verliest.
Design: Patricia

Alex

“Een tafel met een modulaire basis, een eenvoudige maar krachtige vorm, waarbij de kleur van de afwerking tot een design wordt, die past bij de verfijnde houten tafelbladen met gebogen randen, gemaakt met een druktechnologie.”
Design: Antonio Citterio

Eucalipto

Eucalipto is de naam van een serie units, ontworpen voor de woonkamer, eetkamer of waar ook maar een speciale focus nodig is. Eucalipto verrijkt B&B Italia’s collectie met een geavanceerde touch en originele combinaties vol glamour. Er zijn drie varianten acryl finish van het karkas van de kast en er zijn verschillende combinaties voor deuren en lades: Ten eerste een zwarte structuur met deuren en laden in spiegelend grijs, in aan de achterzijde zwart gelakt glas of in eucalyptus frisé hout met glossy afwerking; dan een bronzen structuur met deuren en lades in spiegelend brons, in aan de achterzijde brons gelakt glas of in eucalyptus frisé hout met glossy finish; een blauwgroene/oceaangroene structuur met deuren en lades in spiegelend grijs, in aan de achterzijde blauwgroen/oceaangroen gelakt glas, of in eucalyptus frisé  hout met glossy finish.
Design: Antonio Citterio

Frank

De simpele vormen van de ruimtelijke modules geven deze sofa haar comfortabele rustige uitstraling. De sofa heeft originele highlights, zoals de kleine gevulde kussens die als armsteun gebruikt kunnen worden of, als ze een los kussen ondersteunen, als een soort handsteun kunnen dienen. Sofa’s, banken, chaise longue, poef en kleine tafels creëren een huiselijk landschap en maken een grote variëteit in de opstelling mogelijk.
D
esign: Antonio Citterio

Contact