Architect en designer Monica Armani (Trento) spendeert haar tijd tussen Trento en Milaan. Ze begon haar professionele carrière bij haar vader, de rationele architect Marcello Armani, die haar de passie voor design en planning bijbracht, en ook aandacht voor detail en enthousiasme in het verkennenvan  nieuwe ideeën. In 1996 heeft zij samen met Luca Dallabetta een zeer succesvolle productlijn ontworpen: Progetto 1, dat gekenmerkt wordt door eenvoudig en innovatief design. Hiermee vestigde Monica Armani haar naam in de wereld van het hedendaags design.

In haar projecten geven formele esthetica, innovatie en techniek leven aan een uniek en herkenbare stijl. Armani’s werk typeert zich door een voortdurende verbinding tussen industrieel ontwerp, architectuur en interieurinrichting, zoals wanneer een combinatie leidt tot  een onverwacht gebruik of ruimte. Of met haar innovatieve en specifieke technische oplossingen; van verlichting tot de façade en van interne verdeling van ruimtes tot oplossingen voor fabrieksontwerpen. 

Het strakke, strenge van geometrie heeft altijd mijn projecten geïnspireerd, samen met de behoefte om ruimtes te bevrijden van de last van symbolen. “Less is more”, één van Mies van der Rohe’s grondbeginselen, is waarmee ik mij identificeer. I geloof dat het opschonen van een project, het passend maken van de details, of de zoektocht naar een balans van alle aspecten, een essentiële stap is om ‘ruimtes’ te creëren die hedendaags en tegelijkertijd tijdloos zijn.